Onbereikbaar op vakantie?

geplaatst op: 20-07-2015 Onbereikbaar op vakantie?

Oké, toegegeven ik ben ook behoorlijk verslaafd aan mijn telefoon. Op vakantie kan ik het wel aardig onder controle houden. Toch als er wifi is probeer ik altijd wel op berichten te reageren. De vraag "wat is de wificode" heb ik al vaak gesteld. Herkenbaar toch?

Het blijkt dat ik niet de enige ben. Een reisorganisatie deed onderzoek naar het digitale gedrag van vakantiegangers. Een grote meerderheid gaf aan prima twee weken zonder internet te kunnen, maar bijna de helft zegt dit eigenlijk niet te willen. Een groot deel van de mensen gaan alleen daar op vakantie waar internet te vinden is.

Ook blijkt dat bijna iedereen zijn of haar mobiele telefoon meeneemt op vakantie, jongeren eigenlijk altijd. Ik gebruik mijn telefoon dan ook voor alles, bellen, internetten en foto’s maken. Toch lijken er steeds meer vakantiegangers te verlangen naar echte rust, zonder computer, tablet of smartphone. Soms kiezen ze expres een plek uit waar geen wifi is. Een digitale detox vakantie.

Digitale detox vakantie

De digitale detox vakantie is blijkbaar de nieuwe trend voor het op vakantie gaan. Vakanties waar je op een speciaal dieet gaat bestaan al jaren. Nu is dat er ook voor mensen die (te) veel op de digitale snelweg zitten.

In Dublin is nu zelfs een hotel dat een digital detox pakket aanbiedt. Je krijgt een survival kit met wandelkaart van Dublin, een echte krant, een kaars voor ontspanning, bordspellen en een boom plant kit voor thuis. Wat?! Ja echt! The Westin in Dublin biedt dit pakket aan.

Tsja is zo’n speciaal pakket nou nodig? Je kan toch net zo goed je wifi uitzetten of je telefoon wegleggen. Zou jij dat kunnen?

Blog foto: stux